SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » AK PARTİ’YE İL BAŞKANI ARANIYOR

AK PARTİ’YE İL BAŞKANI ARANIYOR

Yaşar Sarıkaya

Yaşar Sarıkaya

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 13.12.2014 - 15:54

AK Parti, Aksaray’da aradığı İl Başkanını bir türlü bulamadı. Bugüne kadar Şaban Bostan, Latif Ağır gibi birçok il başkanı gelip geçti, ama hiçbiri AK Parti’yi Aksaray’da sürükleyip götüremedi.

Tabi AK Parti’ye seçim kazandıracak bir il başkanı bulmak kolay değil, bana göre aranan da zaten o değil. Ama en azından AK Parti’nin yatırımlarını anlatabilecek, partili olmayan insanların da takdir edebileceği, başbakan Davutoğlu’nun çizgisine yakın siyaset üretebilecek, özellikle eski Demokrat Parti kökenli insanlardan bir taban oluşturabilecek, akarı-kokarı olmayan bir İl Başkanı bulmak istiyorlar.

Ben şahsen AK Parti Aksaray İl Başkanlığı’na Aksaraylı bir ismin oturmasını isterim, ancak AK Parti’nin Aksaray’da aradığı İl Başkanı profili uymuyor, bunu da söylemek isterim…

20 Aralık’ta yapılacak olan Aksaray Ak Parti İl Başkanlığı seçimi için değişik isimlerin adaylık çalışmalara başladığı şu günlerde, kamuoyunda şimdilik 9 kişinin adı geçiyor.
Bu sayının daha da artması bekleniyor.
Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre, Genel Merkez’in ve Aksaray Milletvekillerinin gösterilecek adayda toplumsal saygınlık özelliğinin yeteri kadar olup olmadığına özellikle dikkat edileceği konuşuluyor.
Ayrıca, aday adaylarının toplumda karşılığının mutlak olmasına ve aynı zamanda AK Parti zihniyetini en doğru ve en güvenilir şekilde temsil edebilme kapasitesine sahip olmasına da dikkat edileceği ifade ediliyor.
Öte yandan aday adayı olanlardan, öyle ya da böyle, toplum tarafından pek bilinmeyen isimlerin,ve bilhassa etiketleri,meslekleri,görevleri ne olursa olsun en küçük şaibesi olanların titiz bir çalışma yapılmak suretiyle tespit edilerek ayıklanacağı da konuşuluyor.
Bölgemizde cereyan eden iç ve dış olaylardan ötürü, Türkiye’nin çok zor ve netameli bir süreçten geçtiği ve bu sebeple tüm Türkiye’de Ak Parti il başkanlığı aday tespitlerinde bu nazik süreç sebebiyle sosyal kişilik ve süreç yönetebilme gibi özellikleri ön plana çıkanların tercih edileceği de duyumlar arasında.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021