SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » AK Parti´de Adaylar Hangi kriterlere Göre Belirlenecek?

AK Parti´de Adaylar Hangi kriterlere Göre Belirlenecek?

A - +

Aksaray Haberleri - 07.09.2015 - 15:27

AK Parti´de Adaylar Hangi kriterlere Göre Belirlenecek?

7 Haziran seçimlerinde Aksaray´dan 2 vekil çıkaran, erken seçimde ise yeniden 3 Milletvekilini de kazanmak isteyen AK Parti´de adayların hangi kriterlere göre belirleneceği henüz tam anlamıyla belli değil.
Zira il başkanı ve partinin yöneticileri bu konuda net bir açıklama yapabilmiş değil. Öte yandan önümüzdeki günlerde başlaması beklenen anket çalışmaları hususunda daha şimdiden dedikodu kazanı kaynamaya başladı. 31 Ağustos – 4 Eylül 2015 tarihleri arasında milletvekilliği aday adaylığı başvurularını alan AK Parti´de bilindiği üzere 36 aday adayı müracaatta bulunmuştu.

Bu aday adaylarının içerisinden 3 aday isminin nasıl belirleneceğine dair henüz kamuoyuna bilgi verilmedi. Erken seçim döneminde abartıdan uzak, görüntü ve gürültü kirliliği yapmamaya özen gösteren adaylar, bu konuda adayların hangi kriterlerle belirleneceği, seçim sürecinde AK Partinin sürenin kısa olmasının da etkisiyle ne tür seçim çalışmalarında bulunacağı, 7 Haziran seçimleri öncesinde yapılan teşkilat temayülü, STK Temayülü gibi bir uygulamanın bu dönemde de yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklama yapması bekleniyor.

Erken seçim süreciyle birlikte AK Partinin il genelinde yapmayı planladığı öğrenilen anket çalışmaları nedeniyle daha şimdiden dedikodu kazanı da kaynamaya başladı. Kimilerine göre bu süreçte mevcut vekillerin yine listeye konulacağı dedikodusu hızlı bir şekilde yayılacak. Kimilerine göre ise tıpkı 7 Haziran seçimleri öncesinde olduğu gibi 36 isimden oluşan aday adayları arasından bazıları yine öne çıkarılmaya çalışılacak.

Geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi anket sonuçlarını kamuoyuna açıklamayacağı gözlenen AK Parti´nin elde edilen anket verilerini doğrudan Genel Merkeze göndermesiyle birlikte bir çok aday adayı daha önce de yaptıkları gibi kendilerinin anketlerde liste başı çıktığına dair olur olmaz, asılsız ifadeler kullanmaya devam edecekler. Haliyle kamuoyunu da olumsuz bir şekilde etkilemenin gayreti içerisinde olacaklar.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021