SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ak Parti Yenilenmiş Kadrosu İle Tek Başına İktidara Gelecektir

Ak Parti Yenilenmiş Kadrosu İle Tek Başına İktidara Gelecektir

A - +

Aksaray Haberleri - 30.09.2015 - 15:01

Ak Parti Yenilenmiş Kadrosu İle Tek Başına İktidara Gelecektir

1 Kasım’da yapılacak Milletvekili genel seçimleri öncesinde AK Parti Aksaray Milletvekili adaylarını Kültür Merkezinde yaptığı aday tanıtım programı ile partililere ve kamuoyuna tanıttı. Kültür Merkezinin oldukça coşkulu olduğu aday tanıtım toplantısına AK Partinin tüm teşkilatları da hazır bulundular.

Aday tanıtım toplantısı Şehitlerimiz ve Aksaray’daki kazalarda yaşamlarını yitirenler için Kuranı kerim okunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından AK Parti Aksaray il teşkilatının faaliyetleri konulu sinevizyon gösterisiyle başlayan programa, AK parti il başkanı Abdulkadir Karatay, Milletvekili Nevzat Patla, Milletvekili adayları İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı sahneye davet edilerek programa katılanları selamladılar.

AK Parti Aday tanıtım toplantısında ilk söz alan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay; konuşmasında, Eğitim ve Öğretim yılı yeni başladı. Buradan öğretmenlerimize sesleniyorum. Geleceğimizin teminatı çocuklarımı çok iyi eğitmeliyiz” dedi. 1 Kasım da yapılacak seçimler için de kutlu davanın kutlu yolcularıyız, Aşık Veysel’in dediği gibi “Bizim davamız insanlık davasıdır” 7 Haziran seçimlerinden önce de dediğimiz gibi 1 Kasım seçimleri içinde söylüyoruz. 1 Kasım bizim için dirilişin tarihi olacak. 2002 yılı öncesinde olduğu gibi yeni bir aşkla yola çıkıyoruz. Hizmet için teşkilatımızda olan veya olmayan her neferin aşkla hizmet için çalışmasını istiyorum. AK parti yenilenmiş kadrosu ile tek başına iktidara gelecektir”. 7 Haziran’dan sonra muhalefeti koalisyon kurmak için masaya oturtamadıkları söyleyen İl Başkanı Karatay, Ancak AK parti kadroları bu milleti koalisyonsuz koymamak için hükümetsiz bırakmadı. Sorumluluktan kaçanlar var. Sorumluluk almayanlar, sorumluluk almaktan kaçanlar kaça bildiği kadar kaçsınlar, AK Parti kadroları buradadır” dedi. AK parti 7 Haziran da % 41 oy aldı. AK Parti’den sonra oy alan 2. ve 3. partini de aldığı oy oranı ancak AK partinin aldığı oy kadar olabildi. Seçim döneminde birbirine bir gram laf söylemeyen muhalefet kendi kendisine %60 bloktan bahsetti. Ancak onların bahsettiği % 60’lık blok, maya tutmadı. Bu memleket koalisyona muhtaç değil diyen Karatay, Allah bizimledir. Milletimiz bizimledir. Tek tek evleri gezeceğiz. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Millet için Devlet için AK Partiyi yeniden tek başına iktidara getireceğiz, dedi.

7 Haziran’da milletvekili seçilen ancak 1 Kasım seçimleri öncesinde yeniden aday gösterilmeyen Milletvekili Nevzat Palta bir bakıma veda konuşması yaptı. Partide birlik ve beraberlik mesajı veren Milletvekili Nevzat Palta, 1 Kasım seçimleri milletimiz için var olma ya da yok olma mücadelesinin göstergesi olacaktır. Mahkeme kadıya mülk diyen Palta, Allah bana her istediğimi verdi. Genç yaşta önemli görevlerde ve hizmetlerde bulundum. Milletimize hizmet etme fırsatı verdi. Bunun için herkese çok teşekkür ediyorum,”dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı; AK Partinin tek başına iktidar olmasının önemine değinerek, Belediye hizmetlerinin devamı ve hızlı yapılması için tek başına iktidar olması şarttır. Bunu geride bıraktığımız 2,5 ayda çok iyi gördük. Aksaray’da 3 milletvekilliği kazanmak için gece gündüz çalışacağız” dedi.

AK Parti 3. sıra milletvekili adayı Mustafa Serdengeçti, AK partide bir defa belediye başkanlığı iki defa da milletvekili aday adayı oldum. Siyasette vefa İstanbul’da bir semt adıdır lafına asla katılmıyorum. Siz samimi ve vefalı olursanız herkes size vefalı olur. Burada en fazla teşekkür etmek istediğim isimler aday adayı arkadaşlarımdır. 3 defa aday adayı oldum ve köşe de kaldım. Onlara tavsiyem bu davadan vazgeçmesinler. Şimdi burada yok ama Ahmet Yaşar ağabeyimiz bize demişti ki ben milletvekilliği makamını çok zor buldum çok zor bırakırım diye bu söze aday adayı arkadaşlarım gücenmesinler bizim öyle bir beklentimiz yok. Ben adaylığı çok zor buldum. Benim için çok kıymetli sadece bunu söylemek istiyorum. Diğer seçimleri düşünmeden milletimize hizmet etmek istiyorum diyen Serdengeçti, Milletvekili olunca ne yapacaksın diye soruyorlar bana, bende diyorum ki Konya’da yaptığım işin biraz değişiğini yapacağım diyorum. Orada da insanlar geliyordu. Onlar için zor mesele benim için kolay mesele idi. İnşallah siyasette de aynı şekilde işi öğrendikten sonra kolay olacaktır. Siyasette benden önce Grup Başkan Vekilimiz İlknur İnceöz ve bürokrasiyi

çok iyi bilen Cengiz Aydoğdu’nun olması benim için bir şans, benim yapamadığım işleri onlara yaptıracağım. Yapmazlarsa da onları size şikâyet edeceğim. İnsanlar oynanan oyunu gördü diyen Mustafa Serdengeçti, İnsanlar 1 Kasım da AK partiyi tarihinin en büyük oy oranı ile iktidara getirecektir. İnşallah 2023 yılına kadar da tek başına iktidarlığı devam eder. AK partinin kendisinden başka rakibi yoktur. Türkiye’yi de başka yönetecek parti yok. Muhalefetin bütün derdi 13 ü 14, 25’i 26 yapmak. Bunu büyük bir başarı olarak gösteriyorlar. 7 Haziranda AK parti % 41 aldı. Büyük şenlik yaptılar. Sanki büyük başarısızlık gibi, milletimiz oyunu iyi okudu ve yaşanan bu kaos bir daha yaşanmayacak” dedi.

AK Parti 2. sıra adayı Cengiz Aydoğdu’da, Türkiye milletimizin kabul edilmiş hayır duasıdır. Türkiye Bedrin Aslanlarının gönlümde yaşattıkları niyettir. Türkiye Alparslanın Malazgirt ovasında beyaz atı üzerinde, Alparslanın gazilerini estirdiği rüzgârlardır. Türkiye ilk hedefimiz Osman Gazinin kayınpederi Şeyh Edebali’ni dergâhında gördüğü rüyadır. Türkiye yıldırım Beyazıt Hanın Niğboludaki feryatıdır. Türkiye Fatih Sultan Mehmet Hanın iradesi cesareti ve dirayetidir. Türkiye Sultan Hamit Hanın tekbiri vasiretidir. Türkiye Gazi Mustafa Kemal’in Kuvayi Milliyenin o yiğit insanların cesareti son azmi kararlılığıdır. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan’ın sevgisi, umududur” dedi. Taşı kırmakta dostu düşmandan ayırmakta ustalaştık. İnsanımıza komşumuza, herkese nasıl bakmamız gerektiğini, onların bizlerden nasıl ümitler beklediğini anladık. Şimdi hazırız. Şimdi muhteşem bir maziyi, daha muhteşem bir geleceğe bağlamak için geliyoruz. Bu millet tekrar insanlığın ümidi ve çaresi olacak Kurandan aldığı ilham ve tarihinden aldığı tecrübeyi ibret ile kardeşlerinden öğretmenlerinden aldığı samimiyetle insanlığa yeniden emsal sunacağız” dedi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz “30 Eylül 2012’de bir reform paketiyle kongremizi yaptık ama arkasından Gezi olayları yaklaşık 9 ay sonra yeni bir türbülansı önümüze getirdi. Gezi olayları karşısında dimdik durmak için çaba gösterme gayreti içindeki, MKYK ve bütün parti üyelerimizin çabalarından sonra 17-25 Aralık olayları bir hükümet darbesi mahiyetinde önümüze, gündemimize, masaya dayatıldı. Bütün bu süreçte ‘acaba AK Parti’den bir şey koparabilir miyiz’ diyenler dördüncü kongrede iş başına gelmiş ve benim de içinde olduğum arkadaşlarımızın direnci, kararlılığı ve Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle bütün bunlar boşa çıkartıldı. Geçen 3 aylık süre ve olaylar, ülkemizin 21. asrın başından itibaren diğer ülkelerden üstünlüğünün tek başına iktidar olduğu gerçeğini bir kez daha tüm açıklığıyla ortaya koymuştur. Bugün üzerinde ısrarla konuşulan siyasi istikrar ve ekonomik istikrarın kaynağı, özgüvenle attığımız tüm adımların kaynağı hep tek başına iktidar olmuştur. Hedefimiz Anayasamızın hükümleri çerçevesinde gittiğimiz 1 Kasım seçimlerine ülkemize yeniden tek başına iktidar olma imkânı sunmaktadır. Yeniden tek başına iktidar, milletimizin gelecek ümidini yeşertecek, hedeflerimize güçlü adımlarla ulaşmamızı sağlayacaktır. Coğrafyamızın ve topraklarımızın makûs talihini değiştirme kararlılığı olan ve bunu ispatlamış tek hareket AK Parti ve onun kadroları için 1 Kasım; anlamı, yüklendiği misyonu ve sorumluluğu açısından önemli bir tarihtir. 1 Kasım’a giden her dakika, her olay bizim ve milletimiz için önemli ve anlamlıdır. Bu nedenle 1 Eylül 2014’de başlayan kongre sürecimiz ve bu esnada gerçekleşen mahalle, belde, ilçe ve il kongrelerimiz her noktada coşku, heyecan ve birliktelik içerisinde geçmiştir. Yaptığımız bütün kongreler gösteriyor ki artık bu yurt sahipsiz değil. Bu yurdun sahibi milletimizdir. Artık ne yurdumuz garip, ne de bu yurdun evlatları garip. AK Parti kadroları var. Millete, yurda, vatana, bayrağa sahip AK Parti kadroları var. Öz yurdunda garip muamelesi gören, üniversite kapılarından uzaklaştırılan, hor görülen, meclisin, yüce parlamentonun çatısı altından dışarı atılan başörtülü kadınlarımız bu odakların karşısında dimdik durdular ve o odaklara gereken dersi verdiler. Biz bu ülkeyi tamir etmeye geldik. O günlerden bugünlere hiçbir vatandaşının düşüncesi, inancı, siyasi görüşü dolayısıyla tahkir edilemediği, aziz olduğu garip muamelesi görmediği yeni Türkiye’ye geldik hamdolsun. Bizim iktidarımızda bütün bu ayrımcılıklara son verildi. 7 Haziran’da AK Parti, yüzde 41 oyla birinci parti oldu, ancak tek parti iktidarı olmadı. Koalisyon kurma adına AK Parti’nin bütün çabalarına rağmen hükümet kurulamadı. Şimdi 1 Kasım seçimleri var. Anketler gösteriyor ki tek parti olarak çıkacağız. 1 Kasım seçimlerinde 3-0 için var mıyız? “dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021