SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Ak Parti Teşkilatlarının Metal Durumu!

Ak Parti Teşkilatlarının Metal Durumu!

Yaşar Sarıkaya

Yaşar Sarıkaya

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 09.06.2017 - 13:47

Hani insanlar bir beklenti içine girdimi hiç ümitlerini kaybetmezler ya. AK Parti teşkilatlarında büyük bir çöküş içine giren ve heyecanını yitiren yönetimlerin değişeceğine hep inandık ve de bekledik. Kim bilir belki de zamanı geldi! Özellikle de son referandum seçiminde iyicene dökülen bu teşkilatlarla artık yürümeyeceği aşikâr.

AK Parti’nin Kurucu Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partinin başına geçtikten sonra yaptığı açıklamaları buradan tekrarlamaya gerek yok. Metal yorgunluk sözünü hatırlatmamız yeterli.

Ancak burada gözden kaçan bir durum var! Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman bir konuşma ve bir açıklama yapsa anında paylaşılır, hatta sosyal medyalardan servis edilirdi AK Parti’nin İl Başkanları, İlçe Başkanları, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından!

Cüzi birkaç paylaşımın dışında bu sefer öyle olmadı.

Görmezden geldi bu metalciler..!!

Sadece bizim gibi bu teşkilatlar baştan aşağı yenilenmeli inancı içinde olanlar tarafından paylaşımlar yapıldı, ne yazık ki…

Metal yorgunluktan bahseden AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MKYK ve MYK toplantılarında kara kaplı defterini de getirdiği gözlerden kaçmıyor.

Bu metal yorgunluk sadece teşkilatlarda mı var? Tabi ki hayır! Belediye başkanları, başkan yardımcıları, meclis üyeleri arasında metal yorgunlukların yanı sıra hegemonya bir anlayış var.

Heyecanını yitirmiş belediye başkanları ile belediye başkan yardımcıları yeni dönemi zor görür.

Bazı belediye başkan yardımcıları devlet içinde devlet misali belediye içinde belediyeyi yönetme derdinde..!!

Ufku büyük belediye başkanı ile günü kurtarma derdinde olan belediye başkanı arasındaki farka da zaman zaman şahit oluyoruz. Büyük düşünen bir belediye başkanının yaptırdığı önemli bir projenin açılışını sade bir törenle yaparken, bir diğer belediye başkanı, sıradan yapılanlar için bile ulusal ve yerel basını da çağırıp algı oluşturmaya çalışabiliyor!

Teşkilatlarla ilgili bir şeyler yazacak olursak Aksaray il ve ilçeler için bir iki kelam etmek istiyorum. AK Parti’de Türkiye genelinde yapılacak kongrelerde önümüzdeki yılları taşıyacak ekiplerinin kurulması için en iyisini genel merkez bilir.

Şahsen, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne de genel merkezin işine karışmak gibi bir düşüncem yok.

Zaten teşkilatçılığı yemiş yutmuş ve insan sarrafı olmuş Hayati Yazıcı ve Mustafa Ataş gibi büyüklerimizin işine karışmak ne haddimize!

Ben sadece Aksaray’ı sürekli gezdiğim için bir kaç tespitte bulunacağım.

Âcizane, hangi teşkilatın ne yaptığını, hangi teşkilatın ne yapmadığını, hangi siyasetçinin mışlarla, muşlarla ve şahit olmadığı halde dedikodularla bulunduğu koltuğu yönetmeye çalıştığını, hangi başkanın özveriyle çalıştığını, hangi başkanın altının boş olduğunu ve sırf algı yaptığını, hangi başkanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la aynı kare içine girmek için korumalarla zaman zaman boğuştuğunu, hangi başkanın araya adamlar sokarak torpille işkal ettiği makamda ezildiğini, hangi başkanın seçimlerde yetkilileri mahalle teşkilat mensuplarının evine götürüp, sözüm ona yüzlerce ev sohbetleri yapıyoruz algısı oluşturduğunu, hangi başkanın belediye başkanının gölgesinde ezildiğini, hangi başkanın belediye başkanın gölgesinde halinden memnun bir edayla makamı işkâl ederek hiç topa girmeyip durumu kurtardığını, hangi yürütmenin fındık kabuğunu bile dolduracak vizyonu olmadığını iyi biliyoruz.

Buradan onları açıklamam doğru olmaz. Tabi şu bir gerçek ki metal yorgunluk ve metal beceriksizlik içinde olan başkanları ve yöneticileri gitmeli..!! Zaten genel merkez de gereğini yapacağından hiç şüphemiz yok.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021