SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ak Parti Heyeti Sanayi Hattındaki Minibüs Şoförlerini Dinledi

Ak Parti Heyeti Sanayi Hattındaki Minibüs Şoförlerini Dinledi

A - +

Aksaray Haberleri - 23.05.2015 - 9:24

Ak Parti Heyeti Sanayi Hattındaki Minibüs Şoförlerini Dinledi

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile İl Başkanı Abdülkadir Karatay ve Milletvekili adayı Hüseyin Hüyük, Minibüsçüler Odasının daveti üzerine Sanayi hattında Toplu Taşıma araç şoförleri ile buluştu. Başkan Yazgı, toplu ulaşımda devrim niteliğinde yenilik getirerek 147 adet toplu taşıma araçlarının yenilendiği açıkladı.

Toplu taşıma konusunda Aksaray Belediyesinin iyileştirme ve aldığı kararları minibüsçülerle yapılan toplantıda dile getiren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şoför esnafının ilettiği sorunları ortak bir çözüm getireceklerini bu şekilde hem vatandaş memnuniyetini, hem de esnaf memnuniyetini sağlayacaklarını ifade etti.

Aksaray Belediyesinin öncülüğünde şehir merkezinde toplu taşıma araçlarının 147 âdetinin yenilendiğini hatırlatan Başkan Yazgı, “Meclisten geçen kanun tasarısında şehiriçi toplu taşıma hizmeti veren taşıtların, engellilere uyumlu hale gelmesi şartı öngörülüyor. Sizlerin kullandığı araçların tamamı engellilere uygun olarak dizayn edildi. Araç siparişinde toplu alım olduğu için şirket yetkilileri ile yaptığımızın görüşme neticesinde yeni otobüslerin piyasa değerinin altında bir fiyata aldık” dedi.

Serbest kart uygulamasından da bahseden Başkan Yazgı, “Hükümetimizin başlattığı bir diğer uygulama 65 yaş üstü ve şehit, gazi aileleri; serbest kart ile toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabiliyor. Şehrimizde günlük serbest kart kullanan kişi sayısını biliyoruz. Bu konuda zaman zaman vatandaşlarımızın yaşandığı sıkıntılar bizlere ulaşıyor. Toplu taşıma yönetmeliğinde daha önce saydığımız kişilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanması belirtiliyor. Bu konuda sizlerin sağduyulu olmasını istiyoruz. Kesin bir şey yok ama hükümetimizin bu konuda sizlere maddi destek ve katkı sunacağını belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Başkan Yazgı ile Milletvekili adayı Hüseyin Hüyük, şoför esnafının sorularına açıklık getirdi. Minibüsçüler odası Başkan Veysel Öztürk, şoför esnafı olarak her zaman belediyeden destek gördüklerini açıkladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021