SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » AK Heyet OSB’de Fabrikaları Ziyaret Etti

AK Heyet OSB’de Fabrikaları Ziyaret Etti

A - +

Aksaray Haberleri - 05.04.2017 - 15:11

AK Heyet OSB’de Fabrikaları Ziyaret Etti

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, bir önceki dönem milletvekili Nevzat Palta, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Canbulut, bir önceki dönem belediye başkan yardımcısı Hüseyin Altınsoy, bir önceki dönem AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ve parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Organize Sanayiinde faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret etti. Fabrikanın çalışmaları hakkında bilgiler alan AK Heyet, fabrika yetkilileri ve çalışanlarla görüşerek 16 Nisan’da yapılacak olan Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumunun önemine değindi.

Burada bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, milletin seçimi ile milletin iktidarı olacağını belirterek, “Güvenoyu ve gen soru uygulaması kalkıyor. Millet iradesi doğrudan hükümete yansıyor. Cumhurbaşkanını millet seçtiği için kurulacak hükümete de 5 yıllığına güvenoyu vermiş oluyor. Meclisin hükümete kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi kalkıyor. Mevcut sistemde kanun hükmünde kararname hazırlama yetkisi bakanlar kurulunda. Şimdi hükümet meclis dışından ve doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından kurulacağı için yürütme alanında kararname çıkartma hakkı Cumhurbaşkanına tanınıyor. Meclis denetlemesinde meclis araştırması, genel görüşme ve yazılı soru uygulamaları devam ediyor. Yeni usuller iç tüzükle düzenleniyor. Meclis araştırması, genel görüşme, meclis soruşturması ve yazılı soru ile hükümet denetleniyor. Yazılı soruya 15 gün içinde cevap verilmesi mecburiyeti getiriliyor. Cumhurbaşkanı ve hükümet üyeleri için meclis soruşturması başka bir madde ile düzenleniyor, daha kapsamlı bir düzenleme yapılıyor. Tüm bunlar için 16 Nisan Referandumu çok önemli. Türkiye’nin geleceği, sizlerin geleceği, çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Daha güçlü bir Türkiye için çok önemli” dedi.

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise, “16 Nisan referandumu artık Türkiye’nin dönüm noktası. Türkiye’nin kırılma noktası, yeni Türkiye’nin inşa, diriliş noktası. Her seferinde söylüyoruz, elbette ki seçimlerde AK Parti Aksaray genelinden çok büyük bir destek aldı. Biz inşallah 16 Nisan’da da yine aynı oran ve daha üstü bir oranla görmek istiyoruz. Bu tarih bizim için neden önemli. Küskünlükler, dargınlıklar, kırgınlıklar her şeyi bir tarafa bıraktık. Çünkü söz konusu vatan. Bunu 15 Temmuz’da yine birlikte yaşadık. Yine siz vatandaşlarımızın, Türkiye’nin 81 ilinde, dört bir yanında vatandaşlarımızın devletine, vatanına sahip çıkmasıyla 15 Temmuz’da bir kez daha yaşamıştık. 16 Nisan artık 15 Temmuz’un nihayeti ereceği günlerden bir tanesi. İnşallah Türk Milleti’nin güçlü desteği ile Aksaray yine kendine yakışanı yapacak, devletine, vatanına, vatandaşına sahip çıkacak ve Türkiye eski Türkiye olmaktan hızla ayrılıp dünyada medeniyet kurabilen 16 tane devlet kurmuş, dünyayı yüz yıllar boyunca adaletle yönetmiş köklerinden gelen geleneğiyle beraber yeniden dünyada söz sahibi olacak” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021