SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ADH’de Anjiyodan sonra ilk stentte takıldı

ADH’de Anjiyodan sonra ilk stentte takıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 23.01.2016 - 14:43

ADH’de Anjiyodan sonra ilk stentte takıldı

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut; Aksaray Devlet Hastanesinde KVC Ünitesinde anjiyodan sonra, kalp krizi geçiren hastanın tıkalı damarının balonla açılıp, ilk stentin de başarı ile takıldığını açıkladı.

Geçirdiği kalp krizi sonucu, Aksaray Devlet Hastanesi Abdülmetin Ekecik Acil Servisine kaldırılan Sevim Orhan (63) isimli hastaya, Aksaray Devlet Hastanesi KVC Ünitesinde, Dr. Sinan İnci ve Dr. İbrahim İzgü tarafından ilaç kaplı stent takıldı.

ADH Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci; “Hastamız kalp krizi geçirmekteydi. Acil servise getirilmişti. Hastamıza kontrol amaçlı anjiyografi yaptık. Damarının bir tanesinin tamamen tıkalı olduğunu gördük. Bunun üzerine Kardiyolog arkadaşım Dr. İbrahim İzgü ile birlikte hastamıza balon yöntemi damarını açarak tekrar daralmaması için 2,5 mm eninde, 16 mm uzunluğunda ilaç kaplı stenti başarı ile taktık. Hastamızın genel durumu gayet iyi. Hastamızı kısa bir süre kontrol amaçlı koroner yoğun bakım ünitesinde tutup sonrasında şifa ile taburcu ettik” dedi.

ADH Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci, stent hakkında da genel bilgiler verdi.

Dr. İnci “Stent, balon işlemi ile açılan damarın tekrar daralmasını önlemek için damar duvarına takılan çok ince metalik tellerden örülmüş, farklı boyutları olan silindirik bir kafes telidir. Bizim Aksaray Devlet Hastanesinde kullandığımız stent, ilaç kaplı olanıdır “ dedi.

Hasta Sevim Orhan ise, Gülağaç ilçesi Sofular köyünde ikamet ettiğini ve göğüs ağrısı nedeniyle acil servise getirildiğini belirterek, kendisine müdahale eden, yapılan anjiyo sonrasında balonla tıkalı damarını açarak, stent takan, Dr. Sinan İnci ve Dr. İbrahim İzgü ile anjiyo ekibine teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021