SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » AB hibe ve destek programlarından daha etkin yararlanmalıyız

AB hibe ve destek programlarından daha etkin yararlanmalıyız

A - +

Aksaray Haberleri - 25.04.2016 - 15:39

AB hibe ve destek programlarından daha etkin yararlanmalıyız

AB hibe ve destek programlarından daha etkin yararlanmalıyız. Vali Şeref Ataklı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aksaray İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti. İl Koordinatörlüğü birimlerini gezen Vali Ataklı TKDK Aksaray Koordinatörü Metin Alp Altınsoy’dan yürütülen hizmetler, projeler hakkında bilgi aldı.
Vali Ataklı Avrupa Birliğine katılım sürecinde Türkiye’de kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik olarak AB ve diğer uluslararası kuruluşlardan mali kaynaklar oluşturulduğunu bu kaynakların kırsal kalkınmayı sağlayacak projelere hibe ve destek olarak kullanıldığını söyledi.
Aksaray İl Koordinatörlüğünün bu kapsamda yürüttüğü hizmetler ile ilgili Vali Şeref Ataklı’ya bilgi veren İl Koordinatörü Altınsoy Aksaray da bugüne kadar toplam 347 projenin sözleşmeye bağlandığını bu projelerin toplam yatırım tutarlarının 96 milyon 450 bin TL olduğunu söyledi. Projelere yaklaşık 45 milyon TL tutarında hibe kaynak sağlandığını belirten Altınsoy, Aksaray’da uygulanan projelerde süt üreten, et üreten işletmeler, çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi ile tarımsal alanda kullanılan makine ekipmanları desteklerinin yer aldığını söyledi.
Vali Şeref Ataklı AB’nin sağladığı hibe ve destek programlarından daha etkin yararlanılması gerektiğini belirterek, bu konuda bilgilendirme ve tanıtım faaliyetlerinin önemini vurguladı.
TKDK’ninçok değişik sektörlere destek verdiğini ifade eden Vali Ataklı; ‘Tarım ve hayvancılık alanında çok geniş destekalanları bulunurken, yenilenebilir enerji kaynakları gibi önemli projelerde hibe ve desteklemelerden yararlanabiliyor. Desteklenen sektörler, yürütülecek çalışmalarla ilgili vatandaşların en iyi şekilde bilgilendirilmesi gerekiyor’ dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021