SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 87 Yıllık Tarihi Valilik Binası Işıklandırıldı

87 Yıllık Tarihi Valilik Binası Işıklandırıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 08.05.2017 - 13:51

87 Yıllık Tarihi Valilik Binası Işıklandırıldı

Aksaray’ın önemli simgelerinden olan ve 1927 yılında yapımına başlanılan, 1929 yılında tamamlanarak Hükümet Konağı olarak hizmet veren Aksaray valilik binası yapılan çalışmayla ışıklandırılarak gündüz olduğu gibi gece de muhteşem bir görüntüye kavuşturuldu. Aksaray’ın deneyimli, tecrübeli ve profesyonel ekibine sahip olan Alakuş Aydınlatma Şirketi tarafından gerçekleştirilen aydınlatma işi tamamlandı. Havanın kararması ile birlikte 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda muhteşem bir ışık şöleni oluşturarak yapılan aydınlatma sistemi ile özel dokusunun ortaya çıktığı tarihi bina adeta renk cümbüşü oluşturuyor.
Aksaray Valisi Aykut Pekmez yaptığı açıklamada; İlimiz Hükümet Konağı hem tarihsel kimliği ile hemde mimari yapısıyla önemli bir yapıt. Bu nedenle bu yapının karanlıkta adeta kaybolmasına izin veremezdim, göreve başladığımdan itibaren Hükümet Konağımızı aydınlatma düşüncemi özel idare tarafından yapılan proje ile şükür ki hayata geçirebildik.”dedi.
Konuyla ilgili bilgiler veren Alakuş Aydınlatma Sistemleri İşletmecisi İlhan Emre Alakuş, aydınlatma sisteminin valilik binası gibi tarihi bir binaya şart olduğunu belirterek, yapılan çalışma ile tarihi binanın tüm dokusunun canlandığını söyledi. Aydınlatma sisteminde son teknoloji led aydınlatma ve enerji tasarrufu sağlayan ışıklar kullanıldığını belirten Alakuş, gündüz olduğu gibi akşamları da binanın muhteşem bir görüntüye kavuştuğunu söyledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021