SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 82 bin öğrenci için ders zamanı

82 bin öğrenci için ders zamanı

A - +

Aksaray Haberleri - 19.09.2017 - 11:35

82 bin öğrenci için ders zamanı

Aksaray’da 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi için açılış töreni düzenlendi. Saadet Güney İmam-Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen törene Vali Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Aksaray milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Aksaray Üniversitesi Rektör Vekili Bahauddin Varol, Baro Başkanı Beytullah Coşkun, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy protokol üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinin ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda bir konuşma yapan Vali Aykut Pekmez; 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencilerin velilerin ve öğretmenlerin yaşadığı heyecana ortak olduklarını bu nedenle bu günde birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Vali Pekmez: “Toplumumuzun geleceğini şekillendirecek öğrencilerimiz en iyi şekilde eğitilmeli”

Aksaray’da 82 bin Türkiye genelinde 18 milyon öğrencinin yeni bir eğitim öğretim dönemine başladığını ifade eden Vali Pekmez konuşmasında: “Geleceğimizin teminatı olan ülkemizin toplumumuzun geleceğini şekillendirecek olan öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitilmeleri için bizler; devletimiz ve hükümetimiz bütün olanaklarını seferber ediyor.” dedi.

Son 15 yılda eğitime yapılan yatırımların önemin belirten Vali Pekmez; “Bugün okullarımızın sayısal olarak ve fiziki imkânlarının arttırılması, Fatih Projesi gibi teknolojik imkânların öğrenci ve öğretmenlerimizin imkânına sunulması ki dünyada eşi olmayan benzeri olmayan imkanlardır.”dedi.

-Eğitimde fırsat eşitliği

Eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çeken Vali Pekmez; “Köyde yaşayan çocuğumuzu da şehirde yaşayan çocuğumuzda eğitimde fırsat eşitliği başlığı altında eğitim olanağından en iyi şekilde faydalandırmak çok önemli. Bunu sağlamak içinde hem Aksaray da hem Türkiye genelinde milyonlarca öğrencimizin taşıma ve yemek masrafları devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Eskiden büyük sorun ve sıkıntı olan ders kitaplarımız yıllardır devletimiz tarafından sağlanmakta. Bugünde yeni bir eğitim ve öğretim dönemi başladığında kitaplarımızı sıralarda bulacağız ”dedi.

“Çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Ama çocuklarımızı en iyi şekilde eğitirken; onları devletine milletine hizmet eden milli manevi değerlerimize ahlaki değerlerimize sahip gençler olarak yetiştirmek çok önemli.” diyen Vali Pekmez: “Teknolojinin gelişmesi ile çocuklarımız ve gençlerimiz sosyalleşmeden biraz uzaklaştı. Çocuklarımız; ders, not, sınav sarmalına soktuğumuzda sosyalleşmeden uzak bir nesille karşılaşıyoruz. Bunun için ailelere, öğretmenlere büyük görev düşüyor. Çocuklarımızı sosyal faaliyetlerden faydalandırmak çok önemli. 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dilerken tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz ise yaptığı konuşmasında; geleceğin yol haritasına bakmak için geçmiş zamanın unutulmaması gerektiğini belirtti.

15 yıl öncesi ve daha geriye gidildiğinde eğitim ve öğretin dönemlerinin her zaman sıkıntılarla başladığını söyleyen İnceöz; kendi öğrencilik dönemlerinde günlerce ders kitaplarını bulamadıklarını, nerdeyse 10 gün bazen bir ay ders kitaplarını tamamlayabildiklerini anlattı.

15 yıldır bütçede en önemli payın sağlıkla beraber eğitime ayrıldığını kaydeden İnceöz: “Çünkü biliyoruz ki en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Sağlık ve eğitim asla vazgeçemeyeceğimiz iki alan ikisinin de temel unsunu insan. Sayın Cumhurbaşkanımızın da hizmet konusundaki şiarı; ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ İnsan merkezli, hizmet merkezli en güzel yatırımının insana olan yatırım olduğunu gördük. “diye konuştu.

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise konuşmasında sadece insanın öğrenebildiğini söyledi. Büyüdükçe her yaşta insanın bir şeyler öğreneceğini ifade eden Aydoğdu; “ En önemli şeyin birbirinizi sevmek olduğunu öğreneceksiniz. En önemli şeyin arkadaşlık dostluk olduğunu öğreneceksiniz. En önemli şeyin annenizi babanızı sevmeyi öğrenmek olduğunu öğreneceksiniz. Bizlerin yaşına geldiğinizde bir şeyi daha öğreneceksiniz ki; hayat zaten milletimizi, birbirimizi, arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi sevmekten ibarettir. Sizlere sevmeyi öğrenmeniz temennisiyle başarılar diliyorum” dedi.

Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise konuşmasında; yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu. Milletvekili Serdengeçti; çok kısa zamanda her şey değişiyor. Bizler öğrencilerimizi geleceğimiz olarak görüyoruz. İlk günde sizlere tavsiyem bu güzel günlerin kıymetini bilin. Derslerinizi ve öğrendiğimiz bilgileri çok güzel haşmetlisiniz. Burada öğreneceğiniz şeyler bütün hayatınız boyunca kullanacağınız bilgiler olacak.” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise 2017-2018 eğitim öğretim yılının başarı bir şekilde geçmesi temennisinde bulunarak; “Bayrağına, devletine, milletine sahip çıkan, hiçbir kimsenin emrini değil de vatanın, milletinin, devletinin emri ile hareket eden, Allah’a inanan peygamberimizin sözlerini hayatında düstur edinen nesiller yetiştirmek ve bunun tohumlarını atabilmek istiyoruz. ”dedi.

Konuşmaların ardından okulun 8.sınıf öğrencileri tarafından 5. Sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği takdim edildi. Halk oyunları gösterisi ve şiirlerin okunduğu programda Vali Aykut Pekmez tarafından ders zili çalınarak öğrenciler sınıflara davet edildi.

Vali Aykut Pekmez beraberindeki heyet ile ziyaret ettikleri sınıfta öğrencilerle bir süre sohbet ettiler. Öğrencilere çanta hediye eden Vali Pekmez yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere başarılar diledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021