SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 7 Yaşında Ebru Sanatı Öğreniyor

7 Yaşında Ebru Sanatı Öğreniyor

A - +

Aksaray Haberleri - 23.11.2015 - 11:47

7 Yaşında Ebru Sanatı Öğreniyor

Ebru Öğreticisi Yetkin “Gençlerimize geçmişine, milli değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek hepimizin görevidir. Gençlerimizi sanata yönlendirerek geleceğe stresten uzak, sabırlı, öz güveni yüksek nesiller yetiştirmiş oluruz.”

Aksaray belediyesi tarafından Zinciriye Medresesinde düzenlenen Ebru kursları 7’den 70’e herkes tarafından çok büyük ilgi görüyor.

Kamber Gülüzar Demir İlkokulu 2.sınıf öğrencisi Ecmel Ecrin Ulukaya Zinciriye Medresesinde Ebru kurslarında eğitim almaya başladı. Ebru öğretmeni Mehmet Tahir Yetkin gözetiminde eğitim alan Minik Ecrin, Ebru sanatını çok sevdiğini bu alanda kendisini geliştirerek iyi bir Ebru’cu olmayı hedeflediğini ifade etti.

Ebru öğretmeni Mehmet Tahir Yetkin de bu sanatın geçmişinin 12. Yüzyıla dayandığını ve Osmanlı dönemine ait birçok ebru sanatı örneği olduğunu ifade ederek

“Ebru teknesi ebrucu için bir derya sayılır. Ebrucu hayallerini yaşattığı bu deryada, sabırla işlenen desenlerin kağıda geçmesiyle hayallerini gerçekleştirmektedir. Ebru sanatının taklidi mümkün değildir. Bu anlamda yapılan her çalışma özeldir. Ebrucu bir yaşam boyunca sürekli kendisiyle hesaplaşmaktadır. Daha iyisine ulaşmak arzusuyla ustasından edindiği sanat ahlakıyla yoluna devam etmektedir. Ebru sanatına sahip çıkılmakla aslında geçmişine, değerlerine, kültürüne sahip çıkmış oluyor. Çünkü bizler sadece sanatı yaşatmakla kalmıyoruz. Kursiyerlerimize sanatın yanı sıra temel değerlerimizi de aktarmış oluyoruz.

12. yüzyıldan günümüze kadar bizlere ulaştıran ustalarımızı unutmamak gerekir. Gençlerimize geçmişine, milli değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek hepimizin görevidir. Gençlerimizi sanata yönlendirerek geleceğe stresten uzak, sabırlı, öz güveni yüksek nesiller yetiştirmiş oluruz. Tarihi mekânlarımızı koruyan, geçmiş değerlerimize sahip çıkan, sosyal belediyeciliğe önem veren, kaybolmaya yüz tutmuş sanatları korumak için çabalayan Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ederim. Ebru sanatına gönül verenleri Zinciriye Medresesi’ne davet ediyorum. Bu sanatı yaşamak ve yaşatmak adına katkısı olan herkese teşekkürler” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021