SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 54. Kütüphane Haftası Kutlandı

54. Kütüphane Haftası Kutlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 29.03.2018 - 14:51

54. Kütüphane Haftası Kutlandı

54. Kütüphane haftası 26 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında Aksarayda çeşitli etkinliklerle Kutlanıyor. Kütüphane Haftası Kutlamaları kapsamında Aksaray Kültür Merkezinde program düzenlendi. Programa Aksaray Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Çağatay Van, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar Katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Halk Kütüphanesi Müdürü Çağatay Van yaptı.Van, Konuşmasında “Toplumun her kesiminden bireyin, çeşitli konularda ki fikir ürünlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlanmasını sağlayan toplumsal kurumlar olarak tanımlanan Halk Kütüphanelerinin kamuoyuna kendisini daha iyi tanıtabilmesi amacıyla düzenlenen Kütüphane Haftası’nın bu yıl 54.sünü kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. İçinde yetiştikleri yeni çağın beraberinde getirdiği yepyeni özelliklere uygun olarak, talepleri de farklılaşan günümüzün yeni nesil çocuklarının bilgiye erişimini sağlayabilecek donanımı ve buna bağlı olarak şekillenecek düzenlemeleri bünyesinde barındıran yeni nesil kütüphanelerin vücuda getirilmesi zorunluluğu, her geçen gün biraz daha aciliyet içeren bir gereksinim olarak kendini dayatmaktadır.
Aksaray İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü olarak; değerli mesai arkadaşlarımla birlikte Aksaray’ımızın kültürel, sosyal ve eğitimsel kalkınmasına katkı sunabilmek için samimiyetle çaba sarf ediyoruz. İl Halk Kütüphanesi olarak, 38 bin 832 kitaplık koleksiyonumuzla 2017 yılında toplam olarak 158 bin 388 kullanıcımıza hizmet verdik. 14 bin 104 üyemiz 42 bin 538 kitabımızı ödünç olarak aldı” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizdeki farklı halk kütüphanelerin profilinden derlenen ‘Sıra dışı Okurlar’ slaytı gösterildi. İl Halk Kütüphanesinde en çok kitap okuyan okuyuculara plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Erdal Demirkıran renkli söyleşisiyle programa damga vurdu Büyük beğeni toplayan söyleşinin ardından yazar Demirkıran, katılımcılar için kitaplarını imzaladı.

Aksaray’da 52. Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte İl Halk Kütüphanesi olarak 37 bin kitaplık koleksiyonla 2015 yılında toplu olarak 164 bin 317 kullanıcıya hizmet verildi.
Kütüphane Müdürü Çağatay Van, Aksaray’da 11 bin 112 üyenin kendilerinden 49 bin 318 kitap ödünç olarak aldığını söyledi. 52. Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında Vali yardımcısı Şahin Bayhan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mustafa Altındağ ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Kütüphane haftasının öneminden bahseden Aksaray Kütüphane Müdürü Çağatay Van, “Kütüphanenin önemini halka daha iyi tanıtmak amacıyla her yıl düzenlenen Kütüphane Haftası’nın bu yıl 52’incisini kutluyoruz. Kütüphaneler topumun bilgiye olan ihtiyacını karşılamaktadır. Kütüphaneye atılan adımla dünyaya atılan adımla eş durumdadır. Aksaray Halk Kütüphanesi Müdürlüğü olarak Aksaray’ımızın kültürel, sosyal ve eğitime katkı suna bilmek amacıyla samimiyetle çaba sarf ediyoruz. İl Halk Kütüphanesi olarak 37 bin kitaplık koleksiyonumuzla 2015 yılında toplu olarak 164 bin 317 kullanıcımıza hizmet verdik. 11 bin 112 üyemiz 49 bin 318 kitabımızı ödünç olarak aldı. Çağdaş kütüphanecilik anlayışıyla çabamız artarak devam edecektir. 52. Kütüphane Haftasını kutluyor olmanın vesilesiyle var olmak için bilgiye, bilgi için okumaya, okumak için kütüphaneye çok ihtiyacımız var” dedi.
Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizdeki farklı halk kütüphanelerin profilinden derlenen ‘Sıra dışı Okurlar’ slaytı gösterildi. Daha sonra konuşmacı olarak katılan Eğitim ve Yazar Fırat Çakır, hayattan umudunu kesmiş, ezilen ve baskı altında yaşayan umutsuz insanların neler yaşadığının bilincinde olarak yazdığı “Hayat Bitti Dediğin Yerde Başlar” adlı kitabını hem okuyucularıyla buluşturdu hem de anlattı. Kitapta gerçek bir hikaye söz konusu olmakla birlikte kahramanın, birçok olay karşısında yaşanan zorluklardan ‘umut’ ipine sarılarak nasıl sıyrıldığını sade ve akıcı bir üslupla anlatılıyor. Tam bitti derken hiç beklenmedik anlarda insanlara açılan farklı kapıların hayatlarımızı nasıl değiştirdiğine değinen Yazar, kendi yaşamından örnekler vererek zenginleştirdiği kitabını okurlarına imzalayarak hediye etti. En çok okuyan öğrencilere ise çeşitli hediyeler verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021