SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun 3. Etabı Aksaray’da Başladı

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun 3. Etabı Aksaray’da Başladı

A - +

Aksaray Haberleri - 26.04.2016 - 15:22

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun 3. Etabı Aksaray’da Başladı

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ikinci etabı Aksaray’da başladı. Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun üçüncü etabı Aksaray merkez belediye önünde başladı.
Turun startını Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı verdi. Toplam 16 takımdan 115 sporcunun katıldığı ve 150 kilometre mesafe kat edilecek yarışmada Aksaray Sultanhanı, Eşmekaya istikametinden Konya’da son bulacak. Yarışma geniş güvenlik tedbirleri altında başladı. İstanbul-İstanbul etabıyla başlayan yarış 8 günde tamamlanacak. Tur, 8 farklı etabın ardından, 1 Mayıs Pazar günü İzmir’de sona erecek. Cumhurbaşkanlığının himayesinde, 1963’ten beri düzenlenen tura, ilk kez bu yıl Nevşehir, Konya, Aksaray ve Seydişehir etapları da dahil edildi. İkinci etabı Kapadokya’da gerçekleşecek yarışta ekipler, sonrasında Aksaray-Konya, Seydişehir-Alanya, Alanya-Kemer, Kumluca-Elmalı, Fethiye-Marmaris ve Marmaris-Selçuk etaplarını geçerek finişe ulaşacak.
Konuyla ilgili bilgiler veren Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 3. etapta olduklarını kaydetti. Müftüoğlu sözlerinde, “İlk defa iç Anadolu’ya geldik. Bu üst kategorideki yarışta Nevşehir yarışını yaptıktan sonra bugün Aksaray’dan Konya’ya geçeceğiz ve buraya gelmekten çok mutluyuz. Ben daha önce uluslararası dağ bisikletini de Aksaray’da yapmıştım. Aksaray’da olmaktan mutluyuz ve İç Anadolu’da bu işi yapmaktan mutluyuz. Sadece sahillerde değil bunu bir üst kategoriye aday olduğumuz bir yılda burada olmak, bütün dünyaya Türkiye’nin her yerinde bu organizasyonu yapabileceğimizi göstermek adına çok önemliydi. Aksaray’ı da bundan dolayı çok önemsiyoruz” diye konuştu.
“Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun Aksaray-Konya standını az önce verdik” diyen Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise, “Bu yıl ilk defa Kapadokya bölgesi Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu kapsamına alındı. Bu bizim için çok önemli bir olay. Aksaray’ın bilinirliği, tanınırlığı bakımından önemli bir fırsat. Çünkü bu yarış yaklaşık 150 ülkeye ulaşıyor.20’nin üzerinde yayıncı kuruluşuna dağıtılıyor tüm yayınlar. Bölgenin tanımı açısından,Aksaray’ın tanıtımı acısından önemli fırsat olarak görüyoruz. Dünyanın değişik ülkelerinden yarışmacılar,takımlar burada yarışıyorlar” dedi.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, “Bugün güzel bir gün.Sizlerde biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı bisiklet turnuvasının 52.si düzenleniyor ki bunun bir ayağı da Aksaray’da.Aksaray-Konya arasında gerçekleştiriliyor.Halkın yoğun katılımı ile çok güzel bir start aldı ve yoluna devam ediyorlar. Her zaman söylediğim gibi Aksaray’ımızı her nokta da her şekilde tanıtmanın en üst seviyesini göstermiş oluyoruz.Marka şehir olma yolunda bunların hepsi bir adımdır.Bundan sonra ki birçok federasyonu çalışmasının Aksaray’da yapılması için çağrıda bulunuyorum” şeklinde konuştu.
Bisiklet yarışmacısı Muhammet Atalay da bugün ki etabın Aksaray-Konya etabı olduğunu belirterek düz bir etapta yarışacaklarını söyledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021