SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 48 Mahallede İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

48 Mahallede İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

A - +

Aksaray Haberleri - 20.07.2017 - 14:30

48 Mahallede İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

“Özel donanımlı 5 araç ile48 mahalleyi baştan sona kadar ilaçlayan belediye ekipleri, ilaçlama sezonunda 4,5 ton ilaç kullanarak vatandaşların sineksiz ve haşeresiz bir yaz geçirmesini sağlıyor.”

Çevre ve insan sağlığına büyük önem veren Aksaray Belediyesi, sinek ve haşerelere karşı sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 5 araçlı ilaçlama ekibi, akşamları saat 19.00 ile 23.30 arasında 48 mahallede ilaçlama çalışması yapıyor.

Ekipler, İlaçlama çalışmalarına kenar mahallelerde besicilik faaliyeti yapan mandıra ve ahırlarda başladı. Ardından su birikintileri, kanallar da ilaçlanarak kontrol altına alındı.

İlaçlama kapsamında çöp alanları başta olmak üzere bit, pire, kene, fare, sivrisinek, karasinek, hamam böceği gibi tehdit oluşturacak haşerelerin bertaraf edilmesi hedeflendiği kaydedildi.

Yetkililer yaptıkları açıklamada “48 mahallede 5 araçla rutin olarak ilaçlama yapılmaktadır. Tüm mahaller aksam19: 00 -23.30 arası ilaçlama yapılıyor. İlaçlama araçlarımızın ikisi sulu sistemdir. Duman olmadığı için vatandaşlarımızda sanki ilaçlama yapılmadığı gibi algı oluşmaktadır. Serin havada yapılması gereken İlaçlama çalışmalarımız hafta sonları da devam etmektedir.” şeklinde konuştular

Yetkililer, yıl boyunca süren ilaçlama döneminde 4,5 ton ilaç kullanıldığını kaydettiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021