SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 2050’de Her 100 Kişiden 70’i Kentlerde Yaşayacak

2050’de Her 100 Kişiden 70’i Kentlerde Yaşayacak

A - +

Aksaray Haberleri - 18.10.2016 - 14:18

2050’de Her 100 Kişiden 70’i Kentlerde Yaşayacak

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) ev sahipliğini yaptığı “4’üncü Uluslararası Kentsel ve Çevresel Sorunlar ve Politikalar Kongresi” 20-22 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Bugün dünya üzerindeki her iki kişiden birinin kentlerde yaşadığını söyleyen ASÜ Rektörü ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şahin, kentlerde yaşayan nüfusun da önemli bir bölümünün, birkaç kentte yığıldığına dikkat çekti. 2050 yılına gelindiğinde, her yüz kişiden yetmişinin kentlerde yaşar hale geleceğini söyleyen Şahin, “Bu gelişmeler kentlerin birçok sorunla karşı karşıya gelmesi ile sonuçlanmakta; kentleri, sorunlar yumağı haline getirmekte; kentler, başta çevresel sorunlar olmak üzere, çok sayıda sorunla başa çıkmak için politikalar üretmek zorunda kalan birimlere dönüşmektedir. Günümüz kentleri, konuttan ulaşıma, yoksulluktan kentsel suçlara, hava kirliliğinden estetik yoksunluğa, aidiyet bilinci kaybından farklı etnik grupların bir arada yaşamasına kadar, çok sayıda kentsel ve çevresel sorunla baş etme mecburiyetinde kalmaktadır” dedi.

Düzenlenecek Kongre’de, bu ve benzeri pek çok önemli meselenin tartışılacağına dikkat çeken Şahin, 2010 yılında başlattıkları ve her iki yılda bir yapma kararı aldıkları kongrenin dördüncüsünün gerçekleştirileceğini belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021