SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 2019 Yılı İstihdam Teşvikleri ve Destekleri Tanıtım Programı düzenlendi

2019 Yılı İstihdam Teşvikleri ve Destekleri Tanıtım Programı düzenlendi

A - +

Aksaray Haberleri - 21.03.2019 - 9:10

2019 Yılı İstihdam Teşvikleri ve Destekleri Tanıtım Programı düzenlendi

“İstihdam Seferberliği 2019” tanıtımı ve istihdam teşvikleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı Valimiz Ali Mantı başkanlığında yapıldı.

Altuntaş Otel’de gerçekleştirilen bilgilendirme ve tanıtım toplantısına; Ak Parti Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit İŞ-KUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, STK temsilcileri, sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, İŞKUR ve SGK, OSB, Defterdarlık, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ortak işbirliğinde organize edilen tanıtım programında konuşan Vali Ali Mantı; gecesini gündüzüne katarak üreten, istihdam oluşturan işletmelerin ve yatırımcıların gayretlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Vali Ali Mantı konuşmasında; “Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni iş alanları ve istihdam oluşturulması için 2019 yılı için yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. Bu noktada işverenler için çok önemli destek ve teşviklerin sunuluyor. Aksaray ‘Burası Aksaray Burda İş Var’ sloganı ile bu kampanyaya en iyi şekilde desteğini verecektir. Üretim ve istihdam oluşturan tüm işadamlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum’ dedi.

Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Ramazan Kaşlı ve Ayhan Erel’de yaptıkları konuşmalarda 2019 yılı istihdam teşvikleri ve desteklerinin önemini belirttikleri konuşmalarında tüm işadamlarının bu kampanyadan yararlanmaya davet ettiler.

Tanıtım programında konuşan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, Borsa Başkanı Hamit Özkök 2019 yılı için 2,5 milyon yeni istihdam hedefi ile yola çıkıldığını bu yolda tüm işverenlere gereken her türlü desteğin verileceğini söyledi. Tarihi destekler verildiğini belirten başkanlar iş dünyasının bundan yararlanarak bu kampanyaya en iyi şekilde destekleyeceğine inandıklarını belirttiler.

İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş ise 2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında sunulan destekler hakkında verdiği bilgide, 3 aylık ücret desteği ile Şubat, Mart ve Nisan aylarında yeni işe alınan işçilerin ücret, prim ve verginin tamamının devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Akkuş: “ İlave istihdam teşviki ile bir önceki yılın ortalama çalışan sayısının üstüne gerçekleşen her bir istihdama aylık bin 113 Tl 12 ay boyunca sağlanıyor. İşyeri büyüklüğüne göre farklılaşan destek tutarları ile tüm işverenlere 12 ay asgari ücret desteği sunuluyor. Asgari ücret desteğinde 500 ve üzeri sayıda çalışanı olan işyerleri için çalışan başına aylık 101 TL, 500’den az çalışanı olanlar için çalışan başına aylık 150 TL destek sağlanmaktadır.’ dedi. Akkuş sağlanan diğer teşvik ve destekler hakkında bilgiler vererek bu konuda ayrıntılı bilgi almak isteyen bütün firma ve işadamlarına bu desteklerden yararlanmalarını sağlamak istedikleri bu konuda her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından program Aksaray’da en çok istihdam sağlayan firmalar ile vergi rekortmeni firmalara plaket ve ödülleri takdim edildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021