SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 2019-2020 Av Dönemi Sona Erdi

2019-2020 Av Dönemi Sona Erdi

A - +

Aksaray Haberleri - 02.03.2020 - 16:36

2019-2020 Av Dönemi Sona Erdi

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 3 üncü maddesine dayanılarak 23 Mayıs 2019 tarihinde toplanan Merkez Av Komisyonu 2019-2020 yılı av döneminde avcılığın düzenlenmesine ilişkin almış olduğu 18 nolu karara göre;

İç Anadolu Bölgesinde av hayvanlarından su kuşları (III üncü grup avlanabilen kuşlardan: Sakarmeke, sakarca kazı, yeşilbaş, fiyu, kirik, macar ördeği, tepeli patka, kaya güvercini, tahtalı, öter ardıç, kaşıkgaga ve çulluk avı) avı ile 1 Mart 2020 Pazar günü Av dönemi sona ermiştir.

Av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme dönemlerine girdiğini, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması; toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara girerken daha hassas hareket etmesi hususu sürdürülebilir bir yaban hayatı ve çocuklarımızın hakkı için elzemdir.

Bu itibarla Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğümüz av koruma ekipleri, Emniyet ve Jandarma Kolluk Kuvvetleri bu av döneminde bölgemizde gerekli koruma kontrol çalışmalarını yürütmüş olup, bu hususta desteklerini esirgemeyen tüm duyarlı ve doğayı koruyan kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımıza ve avcı camiasına teşekkür ediyoruz.

Bir sonraki 2020-2021 av dönemi açılışına kadar avcı camiasının silahlarını raflarına kaldırarak iyi bir dinlenme ve yaban hayatının da verimli bir dönem geçirmelerini temenni ediyoruz.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021