SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » “2 Kasım’a kadar olacak ölümlerden siz sorumlusunuz!”

“2 Kasım’a kadar olacak ölümlerden siz sorumlusunuz!”

A - +

Aksaray Haberleri - 08.10.2015 - 15:29

“2 Kasım’a kadar olacak ölümlerden siz sorumlusunuz!”

Aksaray Milletvekili Turan YALDIR Çarşamba günü Aksaray Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binası temel atma töreninden sonra basına açıklamalarda bulundu. Temel Atma Töreni’ne “Aksaray’a bir çivi çakandan Allah razı olsun” anlayışı içinde olduğundan katıldığını belirten Turan YALDIR Temel Atma Töreni’nin bir siyasi şova dönüştüğünü belirterek bu yakışıksız ve gerçekten uzak konuşmalar maalesef bu güne gölge düşürmüştür dedi. AKP milletvekillerinin ve bakanlarının konuşmalarını sert bir dille eleştiren YALDIR “13 yılda bu Aksaray’ın yüzüne dahi bakmayanlar şimdi Aksaray sevdalısı olmuş, dinlenme tesisinde yemek yemeye uğrayan bakanlar şimdi Aksaray’ı arşınlar hale gelmiş. Elbette Aksaray’a getirilen hizmetin önünde engel olmayacak, aksine hızlandırılması için her şeyimizi ortaya koyacağız. Ama görüyoruz ki Sayın Sağlık Bakanı’nın önüne konan Aksaray dosyasını sanırım AKP’li troller hazırlanmış. Yoksa böyle talihsiz bir açıklamanın başka bir nedeni olamaz. Soruyorum son 13 yıldan bu güne Aksaray’a sağlık alanında ne yaptınız? Başlayıpta bitirdiğiniz bir bina söyleyebilir misiniz? MHP’nin iktidar ortağı olduğu dönemi işaret ederek Aksaray’daki ambulans sayısını ve hizmetleri eleştirirken Sayın Bakanın düşmüş olduğu durum gaflet ötesidir. Eski Sağlık Bakanı Osman DURMUŞ’un yapıtları üzerine 13 yılda ne diktiniz? Aksaray’ı bağışlar ile ambulans alıyor diye küçümserken mevcut yapılan ve teslim edilen(!) 36 sağlık kuruluşu eserini, 30 ambulansı nasıl görmezden geldiniz? Siz Aksaraylının aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? Devlet ambulans kiralar mı diye soruyorsunuz peki sizin övünerek anlattığınız ambulans uçak ve helikopterlerin hepsi kira, bu durumu nasıl açıklayacaksınız? ‘Anjiyografi Ünitesi”ni siyasi şov yapmayalım diye 2 Kasıma erteledik diyorsunuz. Önce su sorulara cevap verin proje ihaleye çıktı mı? Bayındırlıktan birim fiyatı istediniz mi? 160 metre kare diye övünerek anlattığınız yeni hastane binasında anjio ünitesi var mı? Peki yarın için bu üniteye ihtiyaç duyacak vatandaşımız sizin siyasi çıkarlarınızdan daha mı geri planda? O halde 2 Kasım’a kadar olacak ölümlerden siz sorumlusunuz!

Madem siyasi şov yapmayalım diyorsunuz neden temel atma törenini 1 Kasım sonrasına ertelemediniz? Neden buradaki konuşmanızda başta MHP olmak üzere diğer partilere mesnetsiz suçlamalarda bulundunuz? CHP’li ve MHP’li de bu hastanede tedavi olacak diyor Sayın Bakan. Bu bir lütuf mudur? Türkiye Cumhuriyet tarihinde hangi yıllarda hastanelerde siyasi kimlik soruldu? Yapmakla vazife olduğunuz işi bu millete üsten bakarak lütfedemezsiniz. Milliyetçilik öyle olmaz böyle olur diyorsunuz peki Sağlık Bakanlığı kuruluşlarından ‘T.C’ ibaresi çıkartılırken neden sesiniz çıkmadı? 2 askerimizin ve ambulans şöförünün şehit olduğu ve iki sağlık personelinin de kaçırıldığı olay ile ilgili hangi adımları attınız diyen YALDIR “ Anlaşılan Sayın Bakanı 1 Kasım öncesi buraya getiren heyecan 7 Haziran sonrasında AKP’nin Aksaray’da iflasa geçiyor olması. Ama bunu onlar da görecek ki tepeden bakanların, oy avcılığı yapanların cevabını Aksaray 1 Kasım’da verecektir diyerek sözlerini noktaladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021