SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 18 Zanlıdan 3’ü Tutuklandı

18 Zanlıdan 3’ü Tutuklandı

A - +

Aksaray Haberleri - 31.10.2016 - 16:34

18 Zanlıdan 3’ü Tutuklandı

Aksaray merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 18 zanlıdan 3’ü tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, Aksaray merkezli 8 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında 8 kişiyi daha gözaltına aldı. Böylece operasyonda gözaltına alınanların sayısı 48’e yükseldi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Aksaray Üniversitesi (ASÜ) akademik ve idari personeli olduğu öğrenilen 18’i, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 3’ü tutuklandı, 15’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 10 şüphelinin arandığı, aralarında eski ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ın da bulunduğu 30 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Aksaray’da FETÖ/PDY soruşturması doğrultusunda, 20 Ekim’de Aksaray merkezli Konya, Mersin, Adana, Kayseri, Ankara, Aydın ve İzmir’de, aralarında eski ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ın da bulunduğu 58 ASÜ akademik ve idari personeli hakkında yakalama kararı verilmiş, 40 kişi gözaltına alınmıştı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021