SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 15 Temmuz’un Nöbetçisi, 16 Nisan’ın EVET’çisiyiz

15 Temmuz’un Nöbetçisi, 16 Nisan’ın EVET’çisiyiz

A - +

Aksaray Haberleri - 17.02.2017 - 9:19

15 Temmuz’un Nöbetçisi, 16 Nisan’ın EVET’çisiyiz

Nisan ayındaki referandum için oy rengini belirledi. Sağlık Sen Başkan Vekili Cem Karanfil yaptığı açıklamada; Anayasa Değişikliği Referandumu’nda verecekleri ‘EVET’ oyunun gerekçelerini de şöyle sıraladı;
Çok tarihi bir referandum olacak. Belki bir çok dönemde yapılmaya çalışılan, birçok siyasi liderin düşündüğü fakat elini atmaya bile cesaret edemediği bir adımı attık. 1980 darbe Anayasasının değiştirilmesi konusu ve başkanlık sisteminin getirilmesi konularında önemli bir aşamaya geldik. Rahmetli Özal ve Demirel’in bu konuda kendi ağızlarından ifadeleri var. Yıllar önce bunu düşündeler ama uygulamaya cesaret edemediler.
ÜLKEMİZ İÇİN TARİHİ BİR ADIM
Başkanlık sistemi, ülkemiz için tarihi bir adımdır. Başkanlık sisteminin mimarı da, diğer bir çok konuda olduğu gibi, hayal bile edilemeyen işleri yapan liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun yönetimindeki Ak Parti’dir. Bir çok konuda ülkemizin makûs tarihini Ak Parti değiştirdi, değiştirmeye de devam ediyor.
HALKIN İRADESİ YÖNETİME DAHA ÇOK YANSIYACAK
Özellikle vurgulamak istiyorum ki, başkanlık sistemi halkın iradesinin çok daha fazla yönetime yansıyacağı bir sistem olacaktır. Bu sayede kuvvetler ayrılığı sisteminin daha iyi uygulanacağı da ortadadır. Başkanlık sistemiyle parlamento, kanun çıkarma ve denetleme görevini hükümet üzerinde çok daha özgürce yapacak. Çünkü o sistemde kendi içinden çıkan bir hükümet olmayacak.
Bu yüzden Tercihimiz 15 Temmuz’un Nöbetçisi, 16 Nisan’ın EVET’çisiyiz diyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021