SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü

15 Ramazan Dünya Yetimler Günü

A - +

Aksaray Haberleri - 10.06.2017 - 13:38

15 Ramazan Dünya Yetimler Günü

57 İslam ülkesi ile aynı gün idrak edilen Dünya Yetimler Günü birçok etkinliklerle özel çocukların mutluluğuna vesile oluyor. 400 milyonu aşkın yetimin yeryüzünde her türlü tehdit altında olmalarından yola çıkarak özel emanetleri koruyup kollamak için projeler geliştiriliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Türkiye ile birlikte 104 ülkede yetim çalışmaları yürütüyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan yetim bir peygamberin ümmeti olarak büyük bir sorumluluk içinde hareket ettiklerini belirtti. Özkan, ‘’15 Ramazan yetimlerimiz için özel bir gün olarak takvimdeki yerini almıştır. Savaş, doğal afet, hastalık, vb. sebeplerle milyonlarca yetimin var olduğu bir dünyada insanlığa büyük görevler düşmektedir. Bizler meseleye oldukça hassas yaklaşırken, maalesef sömürgeci güçler masum çocuklar için farklı hesaplar gütmektedirler. Özellikle Afrika gibi çok muhtaç diyarlarda milyonlarca savunmasız çocuk misyoner örgütlerin, fuhuş, organ, dilenci, insan taciri mafyalarının tehditi altındadır. Bizler, Türkiye’mizde özel ve güvenilir gönüllülerimiz ile bu özel emanetlerimizle çok yakından ilgileniyor, onları topluma örnek insanlar olarak kazandırmaya çalışıyoruz. Aksaray genelinde an itibariyle 309 çocuğumuza aylık 100 TL burs veriyoruz. Bununla birlikte okul, yaz, kış, Ramazan, Kurban dönemlerinde gerekli yardımları ulaştırıyoruz. 4 yıldır aksatmadan çocuklarımızla her haftasonu bir araya gelerek ilmi ve ahlaki yapılarını geliştirmek için çaba sarfettik. Bu çaba sonunda çok olumlu gelişmelere şahit olduk.

15 RAMAZAN FAALİYETLERİ

Dünya Yetimler Gününden bir hafta önce hayırsever bir iş adamımızın sponsorluğunda İHH Yetim Destek Sisitemine kayıtlı 309, yaşları tutmayan abi ve ablaları ile birlikte yaklaşık 700 yetim çocuğumuza baştan aşağı istedikleri kıyafetler alınmıştır. Ailelerimize Ramazan kumanyası dağıtılmıştır. Çocuklarımıza özel Ramazan kumanyası hazırlanıp, dağıtılmıştır. 15 Ramazan Cumartesi programında, Aksaray Belediyemizin davetlisi olarak iftar yemeğinde buluşmadan evvel çocuklarımız ve anneleri Lunaparkta iki saat doyasıya eğleneceklerdir.

Özel emanetlerimizin mutluluğu için gece gündüz çalışan büyük bir gönüllü ordumuz var. Çabamız sadece Allah’ın rızasını kazanmak içindir. Devlet ve sivil toplum dayanışması ile toplumun daha hızlı iyileşeceği ve gelişeceği, ülkemizin daha hızlı güçleneceği inancındayız. Bu bağlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen Aksaray Valiliğimiz, Aksaray Belediyemiz, Aksaray Üniversitemiz, diğer resmi kurum ve kuruluşlarımız, hayırseverlerimiz, kanaat önderlerimiz ve basın mensuplarımıza sağladıkları destekten ötürü şükranlarımızı sunuyoruz.’’dedi.

İHH Başkanı Özkan, insana yatırımın en büyük yatırım olduğundan yola çıkarak, Aksaray’lı hayırseverlerden, yetimlerin eğitim ve ihtiyaçları için destek beklediklerini ifade etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021