SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 14.Ulusal İşletmecilik Kongresi Aksaray’da Gerçekleştirildi

14.Ulusal İşletmecilik Kongresi Aksaray’da Gerçekleştirildi

A - +

Aksaray Haberleri - 18.05.2015 - 9:18

14.Ulusal İşletmecilik Kongresi Aksaray’da Gerçekleştirildi

14.Ulusal İşletmecilik Kongresi 7-9 Mayıs 2015 tarihlerinde Aksaray Üniversitesi ev sahipliğinde Grand Altuntaş otelde gerçekleştirildi. Kongre’ye Aksaray Valisi Şeref ATAKLI, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Sedat MURAT ve 80’den fazla üniversiteden ortalama 400 akademisyenin katılımıyla 60 oturumda 404 yazarlı 211 bildiri sunulmuştur. Kongrede, Prof. Dr. Sedat Murat, Prof. Dr. C.Sencer İmer ve Prof. Dr. Ünal Ay’ın konuşmacı olduğu ‘Etik Yönetim ve Sosyal Sorumluluk’ başlıklı bir panel de gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, yaptığı açılış konuşmasında Aksaray’ın önemli bir kongreye ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, ‘Aksaray’daki işletmelerimiz sadece küçük aile işletmeleri değil. Şehrimizde büyük ölçekli üretim yapan işletmelerimiz var. Bu işletmelerimizin faaliyetlerini etkin şekilde yürütebilmeleri için bilimsel çalışma ve verilerden mutlaka yararlanmaları gerekiyor. Üniversite-sanayi, üniversite- şehir ve işletmelerle olan işbirliğini artırmamız lazım. Bilimden, bilimsel faaliyetlerden yararlanılmalı, bu etkinliği Aksaray’ın tanıtımı açısından son derece faydalı görüyorum.’ dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise Aksaray’da önemli bir etkinliğin gerçekleştirildiğine dikkat çekerek bilim insanlarını Aksaray’da misafir etmekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek; Aksaray’ın 10 bin yıllık tarihi ile önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını Aksaray’ın sahip olduğu güzellikleri kongreye katılan bilim insanlarına tanıtmak istediklerini vurguladı. Başkan YAZGI konuşmasında Aksaray’ı ve 2’nci Kılıçaslan’ı tanıttı; Aksaray’da şehircilik alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat ise bu tür kongreleri düzenlemenin çok zor olduğunu ve arkasında büyük bir emek bulunduğunu belirterek, “Bu nedenle emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Kongre Danışma Kurulu adına İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mahmut Paksoy, 14. Düzenlenen Ulusal İşletmecilik Kongresinin disiplini, temposu, değindiği konular ve temaları ele alış biçimi ile örnek bir etkinlik olduğunu söyledi.

Kongre Dönem Başkanı Prof.Dr.Himmet KARADAL, Türkiye’mizin topyekün gelişimi için önemli bir bilim ve uygulama alanı olan işletmeciliğin etkinliği açısından kongrenin önemli olduğunu; Etik, Girişimcilik, Yönetim ve Organizasyon, Üretim Yönetimi, Pazarlama, İnsan Kaynakları Yönetimi, Muhasebe, Finansman ve Örgütsel Davranış ile ilgili güncel konuları kapsayan 211 bildirinin birbirinden değerli bilim insanları tarafından sunulduğunu belirtti. Kongrenin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI’ya, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin EROĞLU’na, Anadolu Grubu’ndan Nilgün YAZICI’ya, Gülağaç Belediye Başkanı Faruk TEYMEN’e, Altuntaş Grubu’ndan Osman ALTUNTAŞ’a; Danışma Kurulu, Bilim Kurulu, Düzenleme Kurulu ve Yürütme Kuruluna; bildirileri ile işletme bilimi yazınına katkı sağlayan akademisyenlere teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021