SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 110 Milyonluk İçme Suyu Projesinin Baraj Etabı Tamamlandı

110 Milyonluk İçme Suyu Projesinin Baraj Etabı Tamamlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 11.10.2017 - 10:14

110 Milyonluk İçme Suyu Projesinin Baraj Etabı Tamamlandı

Aksaray’ın içme suyu problemlerini büyük ölçüde giderecek olan 110 Milyonluk İçme suyu İsale Hattı ile Arıtma Tesisleri projesi çerçevesinde yürütülen Mamasın Barajı Su Alma Yapısı tamamlandı. DSİ tarafından yürütülen Dubalı Su Alma Yapısı sayesinde baraj suyunun en kaliteli olduğu seviyeden istenilen şekilde su alınabilecek.

Aksaray’ın içme suyu temini noktasında göreve geldiği ilk günlerde itibaren yoğun mesai harcayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’ın içme suyu problemini çözmek için kısa, orta ve uzun vadeli çözüm planı hazırlamıştı.

Barajdan içme suyuna dahil edilecek oranı düşürmek için kısa vadede Bağlı Köy Mevkiinde 6 adet yeni içme suyu kuyuları açarak icraatlara başlayan Başkan Yazgı, orta vadede bu suyun şehre ulaştırılması için isale hattı projesini hazırlayarak Kalkınma Bakanlığından proje ile ilgili 110 Milyonluk kaynak aktarımını sağladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla temeli atılan İçme Suyu İsale Hattı Uygulama Projesinde isale hattı, arıtma ve terfi merkezlerin inşası sürerken projenin baraj etap kısmında yer alan ve barajdan alınan suyun kalitesini yükseltmek amacıyla DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Temmuz ayında başlatılan ‘Dubalı Su Alma Yapısı’ tamamlandı. Söz konusu yapıda bulunan boruların çapı, içme ve kullanma suyu ile beraber sulama suyu ihtiyacını da karşılayacak pik debiyi sağlayacak şekilde büyütüldü.

Gerekli tüm testlerden geçen yeni yapıdan alınan numuneler, laboratuvar ortamında incelenerek olumlu sonuçlandı. Yeni yapı sayesinde barajın istediği seviyesinden istenildiği miktarda su alınacak. Yaz aylarında baraj suyundan kaynaklı olarak içme suyunda meydana gelen su tadında ve kokusundaki değişikliğin önüne geçilmiş olacak.

Önceki yapıda baraj dibinde bulunan çamur ve artıklar su kalitesini bozmaktaydı ve bu da şebeke suyunda kaliteyi düşürmekteydi. Tamamlanmış olan bu su alma yapısında barajın yüzeyindeki berrak ve kaliteli su istenildiği gibi alınabilecek. Bu da vatandaşlarımıza daha kaliteli bir suyun sağlanabileceği anlamına gelmektedir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021