SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek

1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek

A - +

Aksaray Haberleri - 12.12.2015 - 12:01

1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek

Yeni Ehliyet Ne zaman Verilecek? Yeni Ehliyetler Ne zaman çıkacak?Yeni ehliyet yasası 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek. Yeni ehliyetler Ne Zaman verilecek? yeni ehliyet ne zaman dağıtılacak? Yeni Sürücü Belgeleri Ne zaman verilecek?
Emniyet Genel Müdürlüğü ile Darphane ve Damga Matbaası tasarım uzmanlarının çalışması sonucu mavi ve pembe rengin farklı tonlarını kullanarak 5 yeni ehliyet tasarımı yapıldı.
Yeni Ehliyetler (yeni sürücü belgeleri) 2016 yılı ocak ayından itibaren verilmeye başlayacak.

BÜTÜN EHLİYETLER 5 YIL İÇİNDE DEĞİŞTİRİLECEK
Yeni Cipli Ehliyet Çıkartmak İçin Gerekli Belgeler

Yeni Cipli Ehliyet Çıkartmak İçin Gerekli Belgeler. Yeni ehliyet dönemi 2016 yılında başlıyor.Peki Yeni Ehliyet çıkartmak için hangi belgeler gerekli olacak? Yeni ehliyetler için gerekli olan belgeler hangileridir?
Yeni ehliyetler için istenecek belgeler belli oldu.
Ehliyetlerini değiştirmek isteyen sürücülerden biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve parmak izi istenecek. Ehliyet verme işlemleri de 1 yıl içinde Emniyet Genel Müdürlüğü yetkisinden alınarak nüfus müdürlüklerine devredilecek.
Yeni Ehliyetler İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Yeni Ehliyetler İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır? Ehliyet değiştirmek için sağlık raporu nereden alınır? Yeni sürücü belgesi için sağlık raporu nereden alınır? Sürücü belgesi sağık raporu alma yeri. Aile hekiminden ehliyet için sağlık raporu alınabilir mi?
Yeni ehliyetlerin değişimi için sürücü olur sağlık raporu istenecek. Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 24 milyon mevcut ehliyetler, yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Bu değişiklik için vatandaştan, 15 lira belge bedeli, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi ile ‘sürücü olur’ sağlık raporu istenecek.
Yeni Ehliyet Nasıl Çıkarılır?

Yeni Ehliyet Nasıl Çıkarılır? yeni Ehliyet Çıkarma. Eski Ehliyet Nasıl Çıkarılır? Ehliyet Yenileme.Cipli Ehliyet Nasıl Çıkarılır?Kayıp Ehliyet Nasıl Çıkartılır?Ehliyet yenileme nasıl yapılır?Yeni Sürücü Belgesi Nasıl çıkartılır?
Yeni Sürücü Belgemi Almak İçin Ne Yapmalıyım ?
1.ADIM : Trafik dosyanızı hazırlatın. Trafik Şubesi ehliyet başvurusu sırasında tüm evrakların hazır olduğu, onaylamalarının yapıldığı, ehliyet başvuru formunun doldurulduğu dosyayı sizden hazır olarak sunmanızı istiyor. ” Mavi Dosya” da denen bu dosyayı hazırlatın.
2.ADIM Dosyanızı kontrol edin. Dosyanın içinde tüm evrakların arkasında onay kaşesi var mı?
Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası,

Yeni Ehliyet Sınavlarına Otomatik Vitesle Girilebilecek
Yeni ehliyet dönemi ve sınavıyla ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yeni ehliyet dönemiyle ilgili düzenlemeye göre sınavlar artık otomatik vitesle yapılabilecek.
Binlerce sürücü adayının yeni ehliyet dönemi ile ilgili soru işaretleri devam ederken, ehliyet sınavında yeni uygulamalar devreye sokuluyor. Daha da zorlaşacağı konuşulan yeni ehliyet dönemi ile ilgili son olarak sürpriz bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarfından yapılan yeni düzenleme ile ehliyet sınavında manuel vites zorunluluğunun kalkmasına karar verildi. Böylece otomatik vitesli araba kullanacakların sınavı da otomatik vitesli araçla yapılacak. Ancak sürücü eğitimini otomatik vitesle alan kişilerin ehliyetlerinde “Sadece otomatik şanzımanlı araç kullanabilir” ifadesine yer verilecek.

Yeni Ehliyetlerin verilmesi 5 yıl sürecek
Trafikte yeni dönem 5 yıl içinde bütün ehliyetler…
Ehliyette yeni dönem başlıyor. Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni ehliyetlerde otomotik vites dönemi geliyor
Yeni yönetmeliğe göre, yılbaşından itibaren “aday sürücülük” uygulaması başlayacak.
Yeni yıldan itibaren bütün sürücüler, 5 yıl içinde ehliyetlerini 180 ülkede kullanılan ehliyetlere dönüştürecek.
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğine göre, araçların otomatik şanzımanlı olanları ile eğitim alıp sınavda başarılı olanların sertifikalarında sadece “otomatik şanzımanlı araç kullanabileceği” belirtilecek. Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yeni ehliyetlerde Düz ve otomatik vites ayrımı Nasıl olacak?
Ehliyet sınavında “otomatik vites” dönemi
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemeye göre, ehliyet sınavı artık otomatik vitesli araçla da yapılabilecek.

Otomatik vitesli araba kullanacaklar, sürücü kurslarında bu araçlarda eğitim alacak ve ehliyetlerinde “Sadece otomatik şanzımanlı araç kullanabilir” ifadesi yer alacak.
MEB’in Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri içeren yönetmelik, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle ehliyet sınavına manuel vitesli araçlarla katılma zorunluluğu kalkacak. Düzenlemeyle ilgili açıklama yapan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, trafikte yaşanan sorunların sadece mevzuatla hallolmayacağını, ilgili bütün aktörlerin özellikle de sürücü eğitimi veren kursların, sürücü ve yayaların çabasıyla çözülebileceğini vurguladı.

Yeni Ehliyette Deneyim Şartı Nasıl Uygulanır?
Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1 Ocak 2016’da uygulanmaya başlanmasıyla bu tarihten sonra sınıfına göre ehliyet alacaklara deneyim şartı getiriyor. Buna göre, otobüs gibi büyük taşıt ehliyetlerine direkt müracaat yapılamayacak, önce B sınıfı ehliyet alınacak ardından E sınıfı için tekrar sınav şartı getirilecek.
İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, yaptığı açıklamada, yeni yönetmelikle büyük ehliyet sınıflarına direkt müracaatların ortadan kalkacağını söyledi.
Tekin, “E sınıfı dediğimiz otobüs gibi büyük taşıtlar için ehliyetlere direkt müracaat yapılamayacak, B sınıfı olan otomobil ehliyetiyle minibüs kullanma yetkisi de ortadan kalkacak. Uygulama 10 Aralık’a kadar sürücü kurslarına başvuranları kapsamayacak” dedi.

Eski Ehliyetler Nasıl Değişecek?
Ehliyet Değişimleri Nasıl Olacak
Sürücüler ehliyetlerini 01.01.2016 yılından başlamak üzere 5 yıl içinde yenileri ile değiştirmelidirler. Ehliyet değişimi için 15 TL harç ödemeleri gerekmektedir.Sürücü belgeleri değişimleri aşağıdaki gibi olacaktır.
a) A1 sınıfı sürücü belgeleri M ve A1 sınıfı sürücü belgesi,
b) A2 sınıfı sürücü belgeleri M, A1, A2, A ve B1 sınıfı sürücü belgesi,
c) B sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, D1 ve F sınıfı sürücü belgesi,
ç) C sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, D1, C1, C ve F sınıfı sürücü belgesi,
d) D sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E ve F sınıfı sürücü belgesi,
e) E sınıfı sürücü belgeleri (28/4/1997 tarihinden önce alınanlar) M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve F sınıfı sürücü belgesi,
f) E sınıfı sürücü belgeleri (28/4/1997 tarihinden sonra alınanlar) M, B1, B, C1, C, D1, D ve F sınıfı sürücü belgesi,

Yurtdışından Yeni Yeni Sürücü Belgesi Başvurusu
Yeni Sürücü Belgesi Başvurusu
Sürücü belgesi işlemleri ile ilgili esaslara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliğinde yer verilmektedir.
Kaybedilen veya yıpranmış olan sürücü belgelerinin, sahibinin beyanı esas alınarak bir dilkeçe ile müracaatı üzerine yenisi verilir.
Yurtdışında yaşayan kişiler sözkonusu müracaatı Dış Temsilciliklerimiz aracılığıyla yapabilmektedirler.
Sürücü Belgesi değerli kağıt kapsamında olup, harca tabiidir.
Kaybından veya yıpranmadan dolayı Dış Temsilciliklerimize yapılan sürücü belgesi başvuruları ile ilgili olarak Dış Temsilciliklerimiz ve ilgili Trafik Tescil Şube Müdürlüğü arasında yazışma yapıldığından işlemlerin sonuçlanması vakit alabilmektedir.

EMNİYET SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ
SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ
SÜRÜCÜ BELGESİ MÜRACATINDA İSTENEN BELGELER
1. Sürücü Belgesi Dosyası,
2. Kimlik Belgesi (nüfus cüzdanı-pasaport- avukat kimliği aslı)
3. Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası, (Sertifikaların doğruluğunun tespiti için PolNet’ten sorgulanır)
4. Sürücü belgesi müracaat formu, (Trafik tescil kuruluşunda elektronik ortamda doldurulur),
5. Sürücü Olur Sağlık Raporu,
6. Öğrenim Belgesi, (03.10.2011 öncesi sertifika dosyaları için öğrenim belgesi aslı veya sürücü kursu tarafından onaylanmış sureti istenir. 03.10.2011 sonrası sertifika dosyaları için öğrenim belgesi PolNet veri tabanından sorgulanır.
7. Harç Makbuzu,
8. 2 adet fotoğraf,
9. Kan Grubunu belirtir belge veya yazılı beyan,

Yeni Ehliyet Kanunu Ne Zaman Uygulanacak?
Son iki yıldır sürekli ertelenen yeni ehliyet kanunu ne zaman uygulanacak?
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,uluslararası standartlara uygun ve üzerinde çip bulunan yeni kimliklerin yılbaşından itibaren 3 yıl içerisinde bütün vatandaşlara ulaştırılacağını belirtilmşti. Yeni Kimlikler Ne Zaman Çıkacak,Yeni Ehliyetler Ne Zaman Dağıtlıacak,Kimlik Kartları,Yeni Ehliyet Kartları…
Yeni ehliyetlerin 1 Ocak 2015 (yeni ehliyet yasası) tarihinden itibaren verilmeye başlanacağını belirtildildiği halde başlanamadı.. Yeni ehliyetler evlere postalanacak.
Yeni sistem sürücü belgeleri ise Gölbaşı’ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bu iş için kurulan baskı merkezinde basılacak ve sürücülerin adreslerine gönderilecek. Yeni sürücü belgelerinde ise çip yerine barkod bulunacak ve ağırlık, şekil, renk ve güvenlik açısından AB standartlarına uyumlu olacak.

Yeni Ehliyetler Nasıl Olacak? Ne Zaman Verilecek ve Fiyatı Ne Kadar Olacak? – Yeni Ehliyet Nasıl Alınıyor
Yeni Ehliyetler Nasıl Olacak? Ne Zaman Verilecek ve Fiyatı Ne Kadar Olacak? – Yeni Ehliyet Nasıl Alınıyor hakkında merak edilen detaylar haberimizdedir.İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,uluslararası standartlara uygun ve üzerinde çip bulunan yeni kimliklerin yılbaşından itibaren 3 yıl içerisinde bütün vatandaşlara ulaştırılacağını belirtilmişti.
Yeni Ehliyetler Nasıl Olacak? Ne Zaman Verilecek ve Fiyatı Ne Kadar Olacak? – Yeni Ehliyet Nasıl Alınıyor
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,uluslararası standartlara uygun ve üzerinde çip bulunan yeni kimliklerin yılbaşından itibaren 3 yıl içerisinde bütün vatandaşlara ulaştırılacağını belirtilmişti.

Yeni Yönetmelik Ehliyet Direksiyon Sınavını Zorlaştırdı
Yeni yönetmelik ile geri gitme ve rampada kalkma zorunlulukları, ehliyet sınavı başarı oranını düşürdü.

Stajyer Ehliyet Uygulaması Ne Zaman Başlıyor?
Stajyer Ehliyet Ne Zaman Başlıyor? Uygulamaya Konulma Tarihi ve Stajyer Ehliyet Yasası Nedir? – YunYun Ajans
Stajyer Ehliyet nedir? Stajyer Ehliyet yasaına göre tarfik kurallarına uygun bir şekilde ehliyet almak için Stajyer Ehliyet ne zaman yürürlülüğe girecek? işte detaylar.
Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavları (MTSKS) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştiriliyor.2015 yılı içinde 6 adet sınav yapacak olan MEB, sınava ait sonuçları ise 10 gün sonra açıklıyor. Yazılı sınavda başarılı olanlar, direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Stajyer ehliyet uygulaması ise 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak.
Stajyer Ehliyeti Olanların Uyması Gereken Kurallar Nelerdir?
1-1 Ocak 2016 tarihinden itibaren uygulanacaktır.
2-Sürücü belgesinin alınması tarihinden itibaren 2 yıl sürecektir.
3-Aday sürücü yanında refakatçi bulunmadan araç kullanabilecektir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021